Ενημέρωση για το Ολοήμερο πρόγραμμα 2021-22

5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                     Σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο Ολοήμερο σχολείο για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Το Ολοήμερο σχολείο καλύπτει τη σίτιση και τη μελέτη των εργασιών των μαθητών. Με το παρόν έγγραφο σας παρέχουμε μερικές συμβουλές με βάση την κάλυψη των αναγκών και την ασφάλεια των μαθητών.

Τα τμήματα θα είναι σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς δυνατότητα αλλαγής δυναμικού. Από την περσινή χρονιά γνωρίζετε πως τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα με κριτήριο την ώρα που αποχωρούν και όχι με βάση την τάξη τους. Γι’ αυτό σε κάθε τμήμα μπορεί να βρίσκονται και παιδιά διαφορετικών τάξεων π.χ. Α’ και Β’.  

Οι μαθητές θα τρώνε στις αίθουσες του Ολοημέρου, στα θρανία τους που θα έχουν από πριν απολυμανθεί. Μετά το φαγητό οι αίθουσες θα αερίζονται μέχρι να ξαναέρθουν τα παιδιά για την ώρα της μελέτης. Γι΄ αυτό συνιστάται οι μαθητές να έχουν μαζί τους κάποιο κρύο γεύμα τύπου σάντουιτς, ή τάπερ τύπου θερμός, κουτάλι ή πιρούνι,μπουκάλι με νερό, υγρά μαντηλάκια για να καθαρίζουν τα χεράκια τους, καθώς και ατομικές πετσετούλες ή σουπλά, μιας χρήσης ή πολλαπλών, που όμως θα πλένονται καθημερινά. Το φαγητό στο Ολοήμερο δε θα ζεσταίνεται. Την ώρα της σίτισης η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για τους μαθητές.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε γυάλινες συσκευασίες προς αποφυγή ατυχημάτων.

 Μετά το πέρας της σίτισης ακολουθεί διάλειμμα και στη συνέχεια μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας. Καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2 ή περισσότερα μολύβια, ξύστρα βαρελάκι και γόμες καθώς δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των παιδιών. Επίσης, είναι επιθυμητό να έχουν ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους ή ένα λογοτεχνικό βιβλίο για να ασχολούνται μετά το πέρας της μελέτης των μαθημάτων.

Ωράριο Ολοήμερου:

Έναρξη: 13.15                        

Λήξη: 15:00 ή 16.00 (ανάλογα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης)

Παρακαλούμε για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών κατά το σχόλασμα.

 

Οι δασκάλες του Ολοήμερου

Σιδηροπούλου Ελένη

Σταματελοπούλου Αριστέα-Παναγιώτα

Πρόσθετες πληροφορίες